Gerrit en Willeke Koelewijn visspecialiteiten
“Twee stuks?”, vraagt Visboer Gerrit als er een klant binnen komt. Betrokken bij zijn klanten is de uit Spakenburg afkomstige visserszoon. Toen de afsluitdijk het water van zout naar zoet transformeerde, transformeerde zijn vader van visser naar marktkoopman. Iedere vrijdag van Spakenburg op de fiets naar Arnhem. Zoon Gerrit kreeg het vak met de paplepel ingegoten; hij verkoos uiteindelijk een vaste winkel boven de markt. Spakenburg – Arnhem werd Spakenburg- Gennep. Handig! Bestel vandaag, morgen megavers in Gennep. Kibbeling is zijn specialisme en eigen favoriet, maar wat te denken van zalm met bami, roerbakschotel met krabvlees en garnalen, zalm rollade di nocci, kabeljauw in de meest uiteenlopende smaken van zoet pittige kerrie kokos tot Argentijnse knoflooktopper. BBQ-spiesjes, belegde broodjes en schaal- en schelpdieren? Of eet haring op zijn Hollands, vers schoongemaakt gewoon het lekkerste. Voor thuis of om direct van te smullen op het terras of in het eetgedeelte. Met een 9,8 bij de nationale keuring haring snijden zit dat helemaal goed.