Agenda

Tentoonstelling Cor van Oosterhoud in Stadsmuseum Grave

Van 9 juni tot 9 september is in het Stadsmuseum Grave de wisseltentoonstelling 'Het gevoel van steen' van beeldhouwer Cor van Oosterhoud te bezoeken.
zo 9 juni 2024 Grave

In zijn atelier ‘Pierre Juste’ (vrij vertaald ‘De Juiste Steen’)vervaardigt beeldhouwer Cor van Oosterhoud unieke beelden. Op ambachtelijke wijze kapt hij met hamer en beitel beelden uit natuursteen. De kunstenaar werkt hierbij met verschillende steensoorten, die ieder een eigen aanpak vereisen.


In rood marmer kunnen fijne details worden uitgewerkt terwijl ruwe stukken zandsteen uit de Vogezen met kleine bewerkingen omgevormd kunnen worden tot reliëfs van bloemmotieven. De kunst is om te ervaren en te voelen welke steen welke bewerking nodig heeft.


Van jongs af aan heeft Cor van Oosterhoud een fascinatie voor de flora en fauna, voor de natuur in al haar schoonheid. Hij heeft ervaren dat natuursteen zich uitstekend leent voor het vastleggen van die schoonheid.


Cor van Oosterhoud heeft zowel de Gerrit Rietveld Academie als de Natuursteen opleiding gevolgd. Deze verschillende disciplines hebben zijn pad gevormd en stellen hem in staat creativiteit te combineren met ambachtelijk vakmanschap.

atelierpierrejuste.nl

Tags Expositie
Skyline