Agenda

Op Roets - De Verborgen Tuin

Op woensdag 31 juli gaan we de Verborgen Tuin in Venlo bezoeken.
wo 31 juli 2024 om 12:30 Beugen

De Verborgen Tuin is een oude tuin van zo’n 4.500 m2 met een rijke geschiedenis. Ruim 60 jaar geleden werd de eerste boom geplant en sindsdien groeide de tuin uit tot een stukje verborgen paradijs voor elke tuinliefhebber.


De tuin werd gecreëerd door Toon en Nell Gerits-Kuipers en groeide in de loop van de jaren mee met hun gezin. De tuin kende verschillende gedaantewisselingen. Van grasveld met fruitbomen en speeltoestellen voor de kinderen tot een verwarmde subtropische kas met exotische planten.


Na de dood van Toon in 2003 heeft Nell tot 2015 de tuin opengesteld voor publiek. In 2016 verkocht zij haar huis met de tuin aan Johan Spee en Rianne Remkes. Met veel passie en respect voor de historie van de tuin hebben zij er hun eigen plek van weten te maken. Uit eerbetoon aan Nell om dit tuinerfgoed niet verloren te laten gaan, is de tuin vanaf 2023 weer geopend voor publiek.


We verzamelen om 12.30 uur op de carpoolplaats (dus niet bij het tankstation of de Mc Donalds) in Beugen: Carpool Boxmeer A77. We kunnen ons dan verdelen over de auto’s waarna we vertrekken naar Venlo.


De kosten bedragen € 6,00 per persoon (te betalen contant voor aanvang) excl. reiskosten voor de chauffeur.


Aanmelden kan tot en met 19 juli bij Joke Cremers (jokecremers@hotmail.com)


Leest u dit bericht na 19 juli informeer dan bij Joke naar de mogelijkheden.

Tags Outdoor Rondleiding
Skyline